Τα Κύθηρα

Εμείς συλλέγουμε το αλάτι

Το νησί των Κυθήρων υπήρξε ένα σταυροδρόμι των πολιτισμών των λαών της Μεσογείου. Τα Κύθηρα κατοικούνται από τη νεολιθική εποχή. Από τότε μέχρι και σήμερα πέρασαν από το νησί Μίνωες, Φοίνικες, Μυκηναίοι, Δωριείς, Αργίτες, Σπαρτιάτες, Αθηναίοι, Φράγκοι, Ενετοί, Άραβες, Γάλλοι, Βρετανοί, αφήνοντας στοιχεία ιστορικά και πολιτισμικά: προϊστορικά απολιθώματα, αρχαία ιερά, ενετικά φρούρια, βυζαντινές εκκλησιές, αγγλικά κτίσματα. Το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο χαρακτηρίζεται από πλούσια χλωρίδα, λαγκαδιές με τρεχούμενα νερά, πλατάνια, δάφνες, καλαμιές, ελιές, θυμάρια, πέτρινα γεφύρια, νερόμυλους, μονοπάτια και ακρογιαλιές με καταγάλανα νερά.

Στα Κύθηρα, οι βραχώδεις ακτές δημιουργούν φυσικές κοιλότητες κοντά στη στάθμη της θάλασσας όπου το θαλασσινό αλάτι μαζεύεται με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο χωρίς καμιά τεχνική μεσολάβηση. Οι ακτές των Κυθήρων ανήκουν στην κατηγορία των αλυκών που ονομάζονται στοιχειώδεις ή πρωτόγονες : είναι απλές λεκάνες εξάτμισης φυσικά λαξευμένες στα θαλάσσια βράχια, που γεμίζουν με άλμη και είναι πλέον σπάνιες. Από τα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου γίνεται εξάτμιση και οι ντόπιοι ψαράδες με κόπο και υπομονή συλλέγουν το αλάτι σε ψάθινα καλάθια. Το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο, με απόλυτα φυσικό τρόπο, όπως αιώνες πριν. Γι αυτό το αλάτι των βράχων Κυθήρων αποτελεί προϊόν υψηλής ποιοτικής αξίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

 

Ο Αναστάσιος Βενάρδος ξεκίνησε σαν  μάγειρας σε μεγάλα εστιατόρια στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Το μυστικό της επιτυχίας του ήταν η προμήθεια και η χρήση του αλατιού βράχων Κυθήρων.  Και με αφορμή τα επαινετικά σχόλια των πελατών για την ξεχωριστή γεύση των φαγητών του, έλαβε την ιδέα να τυποποιήσει και να εμπορευθεί  το προϊόν δημιουργώντας το 1998 την εταιρεία “KALAMITSI PRODUCTS Ο.Ε.”, η οποία έκανε εξαγωγές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη επιτυχία. Πρόσφατα δημιουργήθηκε από τον Αναστάσιο Βενάρδο η εταιρεία "kalimera products" η οποία συνεχίζει με το ίδιο πάθος και επιτυχία την διάδοση και εμπορία του αλατιού βράχων Κυθήρων.

 

Το όραμα του Κυθήριου Τάσου Βενάρδου ήταν να αναδειχτεί –για πρώτη φορά- το φυσικό, θαλασσινό αλάτι των Κυθήρων, τυποποιημένο, έξω από τα σύνορα του νησιού.  Από το 2000 μέχρι σήμερα, προωθούμε το προϊόν και στην Ελλάδα σε μεγάλες αλυσίδες Super Markets, σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους μας, με τεράστια ανταπόκριση.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία  σχετικά με τη χρήση ή την αποθήκευση του προϊόντος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

 

 

 

Πρόσφατα Νέα

Με χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη σημαντική συνεργασία με την εταιρεία "Έναρξις" η οποια αναλαμβάνει ως αντιπρόσωπος την διανομή των προιόντων μας σε όλη την Αττική.

 

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε στο:

T: 210 9011900

E: food.team@enarxis.eu

Που θα το βρείτε;

Μπορείτε να παραγγείλετε την ποσότητα που θέλετε:

- μέσω email

- από τους αντιπροσώπους μας

  Βόρ. Ελλάδα: info@fileloinon.gr

  Αττική: vassilis.kratounis@enarxis.eu

- από το συνεργαζόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα εδώ

Επικοινωνία

Προμήθεια - Συσκευασία:

Kalimera Products

Αγία Πελαγία, Κύθηρα

Τ: 27360 33833

E: venardos@otenet.gr

 

Αντιπροσωπεία Βορ. Ελλάδος:

Κ. Ζουρνατζίδης & Σία Ε.Ε.

Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη

Τ: 23920 72617-8 E: info@fileloinon.gr


Αντιπροσωπεία Αττικής:

ΕΝΑΡΞΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Ηλία Ηλιού 68, Ν. Κόσμος, Αθήνα

Τ: 210 9011900

F: 210 9028700

E: food.team@enarxis.eu

 

 

Επισκεφθείτε

τα Κύθηρα

 

 

 

 

 

 

 

Venardos Hotels & SPA

Αγία Πελαγία, Κύθηρα

Τ: 27360 34100

www.venardos-hotels.gr

 

Venardos Hotel