ΕΝ

Γιατί Αλάτι;

Το αλάτι είναι απαραίτητο στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Όταν προστίθεται στις τροφές, ανοίγει την όρεξη και τις νοστιμεύει. Ένας επιπλέον λόγος που χρησιμοποιείται στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι ότι αναδυκνύει το γλυκό στοιχείο και μειώνει το ξινό. Επίσης, είναι ένα μέσο για να συντηρηθούν τα τρόφιμα.. Το αλάτι στο φαγητό είναι διεγερτικό και τονωτικό.

Γιατί Θαλασσινό Αλάτι Βράχων;

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένας πολύτιμος ηλεκτρολύτης για το σώμα, ρυθμίζει δηλαδή την ισορροπία των υγρών στον οργανισμό. Πρώτος ο Ιπποκράτης (400 π.Χ.) ανακάλυψε την αξία και την επίδρασή του στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς. Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν τα πολλά οφέλη από το φυσικό αλάτι: ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου, ενισχύει τον μεταβολισμό, ρυθμίζει την πίεση του αίματος, δεν κάνει κατακράτηση υγρών, τονώνει τον οργανισμό, κάνοντάς μας εξυπνότερους, χαρούμενους και πιο δραστήριους ανθρώπους.  Πηγή: www.lifo.gr

Γιατί Αλάτι Κυθήρων;

Από τις βραχώδεις ακτές των Κυθήρων το θαλασσινό αλάτι της "Kalimera Products" είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία κια ευεργετικά συστατικά. Το αλάτι συλλέγεται από τους ντόπιους τεχνίτες με κόπο και υπομονή μέσα από τις φυσικές κοιλότητες που δημιουργούνται στα βράχια. Ακολουθώντας την παραδοσιακή διαδικασία, το αφήνουν να στεγνώσει στον ήλιο και στη συνέχεια οι λευκές νιφάδες συσκευάζονται με προσοχή. Για να νοστιμίσετε τα φαγητά σας, απλά τρίψτε το απαλά με το χέρι πάνω σε σαλάτες, σούπες, μαγειρεμένο φαγητό και απολαύστε την ελαφρώς αλμυρή γεύση του.

 

Πρόσφατα Νέα

Με χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη σημαντική συνεργασία με την εταιρεία "Έναρξις" η οποια αναλαμβάνει ως αντιπρόσωπος την διανομή των προιόντων μας σε όλη την Αττική.

 

Για σχετικές πληροφορίες επικοινωνήστε στο:

T: 210 9011900

E: food.team@enarxis.eu

Που θα το βρείτε;

Μπορείτε να παραγγείλετε την ποσότητα που θέλετε:

- μέσω email

- από τους αντιπροσώπους μας

  Βόρ. Ελλάδα: info@fileloinon.gr

  Αττική: vassilis.kratounis@enarxis.eu

- από το συνεργαζόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα εδώ

Επικοινωνία

Προμήθεια - Συσκευασία:

Kalimera Products

Αγία Πελαγία, Κύθηρα

Τ: 27360 33833

E: venardos@otenet.gr

 

Αντιπροσωπεία Βορ. Ελλάδος:

Κ. Ζουρνατζίδης & Σία Ε.Ε.

Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη

Τ: 23920 72617-8 E: info@fileloinon.gr


Αντιπροσωπεία Αττικής:

ΕΝΑΡΞΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Ηλία Ηλιού 68, Ν. Κόσμος, Αθήνα

Τ: 210 9011900

F: 210 9028700

E: food.team@enarxis.eu

 

 

Επισκεφθείτε

τα Κύθηρα

 

 

 

 

 

 

 

Venardos Hotels & SPA

Αγία Πελαγία, Κύθηρα

Τ: 27360 34100

www.venardos-hotels.gr

 

Venardos Hotel